για &

Οδηγίες πρόσβασης

Αν επιλέξετε τη Θάσο ως προορισμό των διακοπών σας, μπορείτε να φτάσετε γρήγορα σε αυτήν.

Θάσος εξυπηρετείται από δύο λιμάνια, αυτό της Καβάλας και της Κεραμωτής. Στη πόλη της Καβάλας και στο λιμάνι της Κεραμωτής είναι εύκολο να φτάσετε από την Εγνατία Οδό (Ε90 ), η οποία είναι ο κύριος αυτοκινητόδρομος που εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την Ηγουμενίτσα στη δυτική ακτή ώς την Αλεξανδρούπολη στα ανατολικά, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η Εγνατία Οδός (Ε90) προσφέρει οδικές συνδέσεις προς όλα τα Βαλκάνια και την νότια Ελλάδα και επίσης περνά απο τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη στην Ελλάδα.

Η διαδρομή από το λιμάνι της Καβάλας προς Θάσο διαρκεί περίπου μία ώρα και 15 λεπτά και φτάνει στη Σκάλα Πρίνου. Αυτή η διαδρομή έχει περίπου 5 δρομολόγια προς το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη διάρκεια της μέρας. Από τη Σκάλα Πρίνου για τα διαμερίσματα Εσπερίδες είναι απόσταση περίπου στα 27,5 χιλιόμετρα. Από τη Σκάλα Πρίνου θα πάρετε την περιφερειακή οδό και ταξιδεύετε σε μια δεξιόστροφη κατεύθυνση ( ακολουθώντας τις πινακίδες για Λιμένα ) , παράκαμψη Λιμένα και συνεχίζεται προς την Παναγιά, μετά άλλα 2,5χλμ θα φτάσετε Ποταμιά - συνεχίζετε για άλλα 3χλμ και στη συνέχεια στρίβεται αριστερά, και έπειτα πάλι αριστερά και μετά από 1 χλμ θα δείτε διαμερίσματα Εσπερίδες στα δεξιά σας (υπάρχει μια ελαφρώς μικρότερη διαδρομή , αλλά δεν έχει τόσο σαφή σήμανση).

Η ταχύτερη ή συντομότερη διαδρομή για τη Θάσο είναι από την Κεραμωτή και είναι και η πιο δημοφιλής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς υπάρχουν αναχωρήσεις κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόνο 35 λεπτά. Το λιμάνι στο Λιμένα ( Θάσος ), απέχει μόλις 13χλμ από τα διαμερίσματα Εσπερίδες. Ακολουθήστε τις πινακίδες από το λιμάνι για Παναγίας / Ποταμιά / Σκάλα Ποταμιάς , από την Ποταμιά ακολουθήστε τις οδηγίες παραπάνω . Σας περιμένουμε για να σας καλοσορίσουμε!

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο , αλλά εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας ( Μέγας Αλέξανδρος - KVA ) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει μια πτήση 2 φορές την ημέρα από την Αθήνα όλο το χρόνο. Το αεροδρόμιο της Καβάλας απέχει 17 χλμ από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να οργανωθεί στο αεροδρόμιο με πολλές διεθνείς και κάποιες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων από τη Θάσο που παρέχουν υπηρεσίες από εκεί.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ( SKG ) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο και έχει πτήσεις προς και από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή ταξί για το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και από εκεί είναι ένα δίωρο ταξίδι για την Καβάλα. Τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν θελήσετε, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, το ταξίδι σας θα έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Παρακαλούμε δείτε τον χάρτη για λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές που αναφέρονται εδώ και την ακριβή τοποθεσία μας ( συντεταγμένες GPS 40717074 , 24.755882 )

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ferry Boats : ANETH Ferries - Thassos Ferries
Αεροδρόμιο: KVA - SKG
Λεωφορεία: KTEL

Προσφορές