για &

Σκάλα Ποταμίας

Τα διαμερίσματα Εσπερίδες βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία στη Σκάλα Ποταμιάς, στο κέντρο σχεδόν του κόλπου της Χρυσής Αμμουδιάς, που είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Θάσου. Η Χρυσή Αμμουδιά διαθέτει 2 χιλιόμετρα με όμορφη καθαρή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι τόσο δημοφιλής και προσφέρει τα πάντα, από απομονωμένα σημεία, όπου μπορείτε να φανταστείτε ότι είστε σε ένα έρημο νησί μέχρι θαλάσσια σπορ και οργανωμένα τμήματα με ξαπλώστρες και ομπρέλες ... να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η Χρυσή Αμμουδιά είναι μία από τις παραλίες της Θάσου που έχουν βραβευτεί με Γαλάζια σημαία!
 - Διαμερίσματα Εσπερίδες Χρυσή Ακτή
Αν επιλέξετε να κινηθείτε προς το εσωτερικό της Θάσου αλλά σε μικρή απόσταση θα βρείτε τα παραδοσιακά χωριά της Ποταμιάς και της Παναγίας, 3 και 5 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Και τα δύο αυτά χωριά είναι χτισμένα στους πρόποδες του βουνού Υψάριο που δεσπόζει εντυπωσιακά πάνω από τα χώρια. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια που τα διασχίζουν μικρά ορεινά ρεύματα και σκιάζονται από γιγάντια πλατάνια ξεχασμένα από το χρόνο. Καφετέριες και ταβέρνες θα σας δελεάσουν να δοκιμάσετε παραδοσιακές Θασίτικες γεύσεις. Η Ποταμιά είναι επίσης η γενέτειρα του διεθνούς φήμης γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή. Εκεί θα βρείτε ένα μικρό μουσείο κοντά στην εκκλησία και αξίζει να το επισκεφθείτε. Αυτά τα δύο χωριά αποτελούν μια εξαιρετική βάση για εξορμήσεις αν σας αρέσει η πεζοπορία και/η ορειβασία , εάν αισθάνεστε ενεργητικός υπάρχουν μονοπάτια που σας μεταφέρουν στην κορυφή του νησιού, το όρος Υψάριο στα 1209μ. Από τη κορυφή θα ανταμειφθείτε από τη θέα σε όλη τη διαδρομή, θέα που φτάνει προς την Τουρκία, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Στο χωριό Σκάλα Ποταμιάς, μπορείτε να βρείτε τα πάντα που μπορεί να χρειαστείτε, από μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, καταστήματα με είδη δώρων και σούπερ μάρκετ .
Παραλία Παράδεισος - Διαμερίσματα Εσπερίδες Χρυσή Ακτή

Παραλία Παράδεισος

Η Θάσος έχει δεκάδες όμορφες και ξεχωριστές παραλίες και μόλις 13χλμ από τα διαμερίσματα Εσπερίδες θα βρείτε το τροπικό παράδεισο που ονομάζεται εύστοχα παραλία Παράδεισος, εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα μοναδικά κύματα , ή απλά να καθίσετε σε ένα από τα ταβερνάκια ή beach bars και να αφήσετε το χρόνο να κυλήσει!

Προσφορές